Novi Sad
23.12.2022.
10:45 > 10:46
Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu predložilo je istragu protiv odgovornih lica Ciglane u Sremskim Karlovcima zbog privrednog prestupa, saznaje 021.rs.
  • Biciklista

    25.12.2022 23:23
    Ništa im ne verujem
    Uprava ciglane se minimalno dve godine (iz teksta se ne vidi da li i koliko mimo toga) oglušivala o propise. Da bi u godini u kojoj se donosi novi prostorni plan Opštine Sr. Karlovci, vitalno im značajan za budućnost rudarsko-opekarske delatnosti, naprasno prešli na "čist" energent, te dva puta su obavili merenja u tom intervalu (pitanje: da li je po propisima stalni monitoring?) ne navodeći ko ga je vršio (činjenica, u Srbiji privatnici kupuju institucije kad im one ne mere dobro i ne izdaju dozvole po potrebi, Jaroslav Černi - jel jedini?) Nakon višemesečmnog nereagovanja na zahteve u prigovorima inspekcije, inspektori predlazu pokretanje postupka koji se i pokreće nakon 16 meseci od tog predloga; a u medjuvremenu su kako tvrde u ciglani (ali i inspekcija) otklonili nedostatke, te nije jasno čemu naknadno pokretanje postupka. Da bi se utvrdilo da su "dobri djaci" koji kao nagradu zaslužuju proširenje (koliko god žele) područja za eksploataciju u novom Opštinskom prostornom planu?
    Ako sam valjano razumeo tekst u članku...
  • Arsenije

    24.12.2022 10:35
    Leepooo
    Konacno shvatamo nase blago i zdravlje. Bravo
  • Bilja

    23.12.2022 22:13
    Konacno
    Lepo je cuti da institucije nisu potpuno mrtve. Zagadjivaci moraju biti kaznjavani. Lako je trositi tudje resurse, trovati tudju zemlju, vazduh, vodu i ljude. I iznositi profit iz Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna